El CaixaForum de Barcelona acull aquest dijous a les 16.30 h l’acte de lliurament de la 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries corresponent als premis territorials de Catalunya, l’Aragó, la Catalunya Nord (els de les Illes Balears i País Valencià ja s’han lliurat) i als de la gran final.

L’acte comptarà amb la presència del secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Xavier Vila; el director de l’Editorial Barcino, Oriol Magrinyà, i la guionista Marta Vivet (exconcursant de Ficcions).

Enguany, el concurs impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha comptat amb una participació rècord de 4.493 alumnes de 284 centres educatius. Aquests joves d’entre 14 i 18 anys provenen de Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), l’Aragó (110), i Catalunya Nord (25).

De les més de 1.780 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat va seleccionar 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i Catalunya Nord (amb 181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes) i 5 grups de l’Aragó (11 alumnes).

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: La memòria de l’arbre de Tina Vallès; Els desperfectes d’Irene Pujadas; Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra; Asfíxia de Chuck Palahnuik, i La filla del rei d’Hongria d’autoria anònima.