Els actes de lliuraments de premis de la 12a edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), es realitzarà els dies 16 i 17 de juny a Instagram Live a través del compte @ficcions. En la mateixa celebració es donaran a conèixer els diferents guardonats.

El primer lliurament de premis serà el corresponent a les Illes Balears, que tindrà lloc dimarts 16 a les 17.15 h. El mateix dia a les 18 h hi haurà l’acte del País Valencià. I dimecres 17 a les 17.15 h se celebrarà el lliurament de premis de Catalunya, on es donaran a conèixer els guanyadors definitius del concurs.

Alta participació

La 12a edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries ha rebut una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius dels territoris de parla catalana. Es tracta de la segona xifra més alta, només superada pels 3.801 alumnes de l’anterior edició.

Del total de participants, 2.415 alumnes són de Catalunya, 701 del País Valencià, 462 de les Illes Balears, 63 de la Franja de Ponent, 14 d’Andorra, 4 de la Catalunya Nord i un de Palència.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

Prenent cinc inicis de novel·la (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas; El navegant de Joan-Lluís Lluís; Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà; Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella, i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants havien d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega.

De les més de 1.500 històries publicades el jurat va seleccionar 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord, 34 del País Valencià, 22 de les Illes Balears, 5 de la Franja de Ponent i 2 d’Andorra.