Foto de família del 32è Premi de Periodisme Mañé i Flaquer (Foto: Anna F. / Ajuntament de Torredembarra).

La producció audiovisual Epíleg. 15 de Enero, emès per TAC12, ha guanyat el Premi Mañé i Flaquer en la nova modalitat de periodisme del Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 euros. El treball compta amb producció executiva de Xavier Abelló, coordinació i guió de Toni Orensanz, i realització Sergi Martín a la realització. El documental recorda què va passar a la ciutat de Tarragona i les comarques més properes el gener de fa 80 anys. El film es va incorporar com un capítol extra o epíleg de la sèrie Tremolors dedicada a la batalla de l’Ebre que TAC12 va coproduir amb el Canal Terres de l’Ebre.

El jurat ha valorat que la peça “és un bon treball d’investigació en equip, gràcies al qual es reviu la història amb rigor i es fa un retrat d’època fidel, en uns temps en què per a la tasca periodística abraçar la reflexió esdevé tan important com fugir d’un excessiu presentisme”.

Per la seva part, el premi Mañé i Flaquer en la categoria de periodisme turístic, dotat amb 6.000 euros, s’ha concedit al reportatge Una historia de amor en Patagonia, de Rafa Pérez, publicat a la revista digital Kamaleon Viajes, el qual dona a conèixer la història d’un matrimoni que fa uns mesos va donar més de 400.000 hectàrees a l’Estat de Xile per a formar part de la xarxa de Parcs Nacionals.

El jurat assenyala que és un treball “molt ben narrat, acompanyat d’unes imatges espectaculars”, i que “transmet un gran valor: el del viatjar i transformar el món en un lloc millor”.
Finalment, el premi en la modalitat de comunicació local, dotat amb 3.000 euros, s’ha atorgat ex aequo als El Vaticà va investigar dos capellans de Tarragona per presumptes casos de pederàstia, de Dídac Montoliu, i Mossèn Llagostera, de Constantí, va abusar sexualment de nens entre 1972 i 1973, de Judit Sabaté, ambdós publicats a Tarragona Digital. El jurat ha decidit premiar els dos treballs “que es complementen i que esdevenen un exemple de periodisme valent, d’investigació i compromès a fer visible una realitat molt dura

El jurat estava integrat per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del CPC; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol, i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s de La Vanguardia.

Els renovats Premis de Periodisme Mañé i Flaquer es van lliurar el passat dissabte al vespre en un acte celebrat a la Sala Trono de Tarragona.