L’Ajuntament de Lleida i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes lliuren aquest dimecres a la tarda la 14a edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere.

Enguany, en la categoria de premsa escrita s’ha guardonat el reportatge Maternitat en solitari, de Jaume Barrull Castellví, publicat al suplement dominical Lectura del diari Segre. El jurat ha fet una menció expressa d’un altre reportatge del mateix periodista, Art amb perspectiva, que també ha estat molt ben valorat.

A més, en la categoria de fotoperiodisme s’ha distingit el reportatge TRANSició, del fotògraf Itmar Fabregat Aranda, publicat al diari Segre.

Per la seva part, en la modalitat de mitjans digitals s’ha premiat el reportatge Una terra de dones pageses, de la periodista Laura Saula i Tañà, publicat al magazín La Mira. A més, s’ha concedit un accèssit a Adona’t. Al Segrià Nord es respira aires de canvi, de Gemma Peris Duran, Pili Garcia Sánchez i Esther Peiró i Malla, i publicat a L’Oest – Xarxa d’Informació Positiva.

Enguany, el jurat ha decidit declarar desert el premi en la categoria d’audiovisual, atès que cap dels treballs candidats s’ajustava per complet als requisits establerts a les bases. Amb tot, el sí ha volgut reconèixer el mèrit del programa Lleida en joc, d’Oriol Jové Font, per la retransmissió dels partits de futbol de l’equip femení de l’AEM a Alpicat Ràdio, amb la concessió d’un accèssit.

Els guardons, dotats amb 1.500 euros per a cada categoria, tenen l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació.

El jurat estava format per la regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, Sandra Castro; el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena; la consellera del Consell Municipal de les Dones, Marina Pifarré; la periodista Estela Busoms; Teresa Macià, periodista guardonada en l’anterior edició dels premis; i Isabel Hornos, tècnica de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.