L’ONG Mare Terra Fundació Mediterrània ha guardonat la periodista Pilar Requena amb el Premi Ones Mediterrània en la modalitat de difusió i sensibilització “per la seva llarga carrera en el periodisme de recerca internacional, treballant per a oferir informació independent i crítica, visibilitzant conflictes i realitats; complint així amb la missió del periodisme real”.

Requena és la responsable de la unitat d’investigació de TVE, directora del programa Documentos TV, i presidenta de la Xarxa de Periodisme d’Investigació de la Unió Europea de Radiodifusió (EIPN – EBU Investigative Projects & Network). “Investigar la informació internacional ha estat la base de la seva trajectòria”, subratlla el jurat sobre la periodista, vinculada a TVE des de 1987.

L’acte de lliurament dels 28ens Premis Ones Mediterrània tindrà lloc el 10 de juny al Teatre Metropol de Tarragona. Els guardons es convoquen des de 1995 per reconèixer i distingir els projectes i les trajectòries de persones i col·lectius que destaquen en la conservació, la defensa i el coneixement de l’entorn i la cultura solidària.