El Grup Barnils ha obert la convocatòria d’una nova edició del Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació, la tercera des de que el va recuperar el 2015. Enguany, el guardó incorpora una nova categoria per a treballs publicats en mitjans locals i comarcals, que s’afegeix a la de millor reportatge inèdit i la de millor treball publicat. A més, la dotació total s’ha incrementat de 2.000 a 3.000 euros.

El termini per presentar treballs finalitza l’1 de novembre, i els guanyadors es faran públics el 12 desembre en un acte a Barcelona. 

El Premi Ramon Barnils a l’obra publicada té una dotació de 800 euros (100 més que en l’anterior edició), la mateixa quantitat que el nou guardó al millor treball de periodisme local. En ambdós casos poden ser peces tant escrites com audiovisuals i sonores, i s’han d’haver difós entre novembre de 2016 i octubre de 2017. A més, han de tractar algun tema relacionat o que succeeixi als Països Catalans.

Per la seva part, el premi a l’obra inèdita està dotat amb 1.400 euros (també s’incrementa en 100 euros) i la publicació al diari Ara. En aquest cas els reportatges han de ser exclusivament en format text i no es poden presentar treballs ja publicats o amb un acord per a la seva publicació durant el 2017 o el 2018. Una altra novetat d’enguany és que en aquesta modalitat no hi ha limitacions temàtiques ni tampoc temes preferents.

L’objectiu del Premi Ramon Barnils és estimular la pràctica del periodisme d’investigació entre els professionals els estudiants de l’ofici d’arreu dels Països Catalans. A més, vol ajudar a la publicació i la promoció de reportatges que tractin temes poc presents als mitjans i basats en el treball de recerca dels seus autors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram