Els consells professionals i els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio s’han dirigit als membres de la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que s’apliqui la reforma de la Llei de la CCMA, aprovada per unanimitat fa set mesos i en vigor des d’en fa sis.

“Ens preocuparia que la causa per la qual els grups parlamentaris no s’animin a renovar el consell de govern sigui que parteixin de calcular quants consellers els pertocarien i quina majoria podria haver-hi”, assenyalen en la missiva conjunta.

A més, remarquen que “no és acceptable” la possibilitat que s’estigui esperant a executar la reforma a què se celebrin les eleccions a Catalunya, ja que “contradiu el mateix consens que la va inspirar”. En aquest sentit, recorden que, des de 2007, la Llei de la CCMA estableix que sigui de sis anys “justament per allunya la seva composició de la del Parlament”.

Actualment, el consell de govern de la Corporació està format per quatre membres dels set que es permeten (abans de la reforma eren sis), tots amb el mandat caducat.

Així doncs, consells professionals i comitès d’empresa reclamen als grups parlamentaris que apliquin la Llei aprovada per unanimitat i procedeixin a cercar candidatures basades en la capacitació professional, la independència i la presentació d’un projecte de gestió, perquè siguin avaluades pel Consell de l’Audiovisual i el Parlament, tal com estableix la normativa.