Els consells d’informatius de TVE, RNE i RTVE.es han reclamat a les Cors Generals que facin els passos necessaris per “reactivar i concloure de forma ja urgent” el concurs públic per escollir el nou consell d’administració i la presidència de RTVE.

Els òrgans professionals indiquen que “l’extremada dilació en el temps” del procés iniciat el 2017 (amb l’aprovació de la Llei) ha provocat una “situació inèdita” dins l’ens públic. En aquest sentit, assenyalen que és “inaudit” que l’empresa segueixi governada des de fa més de dos anys per una administradora provisional única –Rosa Maria Mateo– “aliena a qualsevol tipus de control intern” per la manca d’un consell d’administració.

A més, els consells d’informatius consideren “preocupant” que durant aquest període d’interinitat “els responsables provisionals hagin pres decisions de profund calat en l’estructura organitzativa i en la programació sense el necessari debat i contrapès”.

Els òrgans assenyalen que els treballadors volen complir amb el mandat d’oferir informació i programes “de qualitat, plurals i diversos”, i fer-ho en un marc d’estabilitat organitzativa, amb el finançament necessari, i un pla integral de digitalització i formació.

“No estem disposats a consentir que, juntament amb el concurs públic, agonitzi també un gran mitjà de comunicació, i amb això el paper de servei públic en aquesta democràcia, el que degradaria profundament la seva qualitat, amb transcendentals conseqüències que es podrien deplorar durant dècades”, reblen en un comunicat.