Els consells d’informatius de TVE, RNE i rtve.es s’han pronunciat amb motiu de la cobertura de l’actualitat catalana que s’està realitzant al voltant del referèndum d’autodeterminació. Per una banda, han recordat als responsables editorials que RTVE “està obligada per llei a respectar la pluralitat en totes les seves informacions i en tots els seus debats i tertúlies”.

Per l’altra, han exigit “respecte” perquè els professionals puguin exercir “amb independència”, tot reclamant poder treballar “sense pressions internes ni externes”. Per als consells informatius, aquesta seria “la major garantia de credibilitat per a la radiotelevisió pública de seguretat per als seus treballadors”.

La setmana passada, el Consell d’Informatius de TVE va rebre queixes de periodistes del centre de producció de Sant Cugat pel tractament que la cadena estava donant sobre l’operació judicial i policial contra el referèndum i les protestes ciutadanes. Els treballadors van denunciar que TVE estava oferint un tractament “esbiaixat”, ocultant “part” del que passa, i que no estava informant “degudament” de les concentracions ciutadanes.