El consell professional de TV3 ha criticat la decisió de l’Audiència Provincial de Barcelona de revocar la sentència que condemnava El País a publicar un rectificació d’un article difamatori, segons havia denunciat la cadena. “Les falsedats s’han de rectificar”, remarca.

L’òrgan carrega contra els arguments de la sentència i acusa els magistrats de comprar “acríticament” la versió del diari de Prisa. És a dir, que Una semana en la burbuja de TV3 és un article d’opinió i que per tant no admet rectificacions; i que la veracitat dels fets sobre els quals se sustenta no pot ser qüestionada perquè s’atacaria la llibertat d’expressió.

“Si agafes una llista de falsedats, les poses una darrera l’altra, seguida cadascuna d’una petita ‘opinió o valoració crítica’, hem de concloure que les faltes a la veritat són inatacables perquè preval la llibertat d’opinar, oi?”, es qüestiona retòricament el consell, que ho qualifica de “delirant”.

A més, els professionals de la cadena recorren al Llibre d’estil d’El País per demostrar que la peça és un article informatiu i no d’opinió, tant per la definició que en fa com per la manera de presentar-lo.

El consell professional de TV3 considera que la sentència no només “ataca la professionalitat” dels serveis informatius i els seus continguts, sinó que també “atempta contra el dret a comunicar i rebre amb llibertat informació veraç”.