El Consell Professional de Programes de TV3 ha sortit en defensa de Ricard Ustrell i el programa Planta baixa pels atacs que reben de “mitjans digitals”. Malgrat no esmentar-ne cap, totes les mirades es dirigeixen a l’En Blau d’ElNacional.cat, que ha dedicat diverses notícies desqualificadores al periodista i el programa des de l’inici de les emissions.

“En mitjans digitals aliens a la CCMA s’estan difonent dades falses sobre aspectes econòmics i d’audiències, i també sobre suposades males praxis amb biaix polític del programa Planta baixa. Des dels mateixos mitjans s’elaboren continguts difamatoris i titulars no contrastats que recorren al que anomenen ‘la xarxa’ com a font de referència, la qual cosa és assimilable a la pràctica de la desinformació”, denuncien els professionals de la cadena en un comunicat.

“Aquest ús de continguts ‘pescaclics’ prové de mitjans que busquen notorietat a qualsevol preu, encara que sigui a base de desqualificar un programa, i el mateix professional que el condueix, d’una manera sostinguda i generalitzada des dels inicis de la seva posada en antena”, afegeix l’òrgan professional.

Tot i que aquesta pràctica contra Ustrell i Planta baixa es produeix des de fa mesos, el Consell Professional de Programes de TV3 assenyala que darrerament “ha assolit uns límits que traspassen línies vermelles”. Davant d’aquesta situació, es posiciona “clarament en la denúncia contra la mentida sistemàtica que està suposant un atac contra l’honor personal, ja no només d’un presentador, sinó de tots els col·lectius professionals de Televisió de Catalunya”.

A més, l’òrgan fa una crida “a la responsabilitat individual de totes les persones que treballen en mitjans de comunicació, per tal que ni facin ni permetin que es faci ús de les eines periodístiques per a cap assetjament ni personal, ni professional”.