Els professionals de TV3 han carregat contra Albert Rivera per les acusacions contra els periodistes i la cadena, a més del to utilitzat i l’actitud mostrada durant l’entrevista que li ha fet Lídia Heredia a Els matins, amb qui s’ha acabat enganxant. “Vostès són un aparell de propaganda separatista”, li ha etzibat el president de Ciutadans, que els ha acusat de mentir “cada dia”.

El consell professional de TV3 qualifica de “demagògiques i falses” unes acusacions fetes “sense cap aportació que les sostingui”. A més, considera “delirant” que Rivera hagi atribuït a Heredia “manipulació” perquè no li ha preguntat el que esperava (pel primer aniversari del “cop d’Estat” del 6-7 de setembre de l’any passat).

Davant d’aquests fets, els treballadors fan una triple demanda a Rivera: “Responsabilitat, perquè un dirigent polític de debò ha de mesurar amb sensatesa el discurs per arribar al poder. Rigor, perquè llençar greus acusacions amb paraules gruixudes sense fets que les avalin deixa els ciutadans a mercè de les falsedats. Respecte, perquè els treballadors i treballadores de TV3 ens exigim i exigim als responsables polítics dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, complir amb els valors editorials, que no línia editorial, d’aquests mitjans públics”.

En el comunicat, el consell professional remarca que les acusacions sistemàtiques contra TV3 i l’agressió que va patir un càmera de TeleMadrid quan va ser confós amb un de la pública catalana “no són fets aïllats”. En aquesta línia, recorda que els equips de TV3 han de valorar si adopten protocols d’autoprotecció quan cobreixen actes de Cs (per exemple, prescindint de qualsevol identificació en micròfons o càmeres), els quals es van crear per a actes de “forces extremistes i violentes”.

Aturar l’hostilitat

Per la seva part, el comitè d’empresa explica que, després de l’entrevista, els professionals de TV3 han reclamat a Albert Rivera “respecte” per a la seva feina, i han recordat que les crítiques i valoracions per millorar els mitjans públics s’han de fer a la comissió de control parlamentari de la CCMA.

A més, han subratllat que el seu “discurs incendiari posa en perill la integritat física” dels periodistes, i han reclamat que es prenguin mesures en els actes públics que organitza Cs per “frenar l’escalada d’hostilitat” contra els professionals de TV3, Catalunya Ràdio i dels mitjans de comunicació en general.

Per altra banda, els comitès d’empresa i els consells professionals de la CCMA faran arribar una petició urgent al president i als grups de la comissió de control parlamentari perquè “agafin el compromís de frenar el discurs agitador contra els treballadors dels mitjans”.

La direcció defensa els professionals

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha assegurat que si bé qualsevol partit política té “el dret i fins i tot la obligació” de fiscalitzar els mitjans de comunicació públics, hi ha línies vermelles: “El respecte, el rigor i la responsabilitat no s’han de creuar”, ha dit en declaracions a l’Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio.

Respecte a l’agressió al càmera de TeleMadrid quan va ser confós amb un de TV3, Sanchis ha manifestat que “no n’hi ha prou” amb condemnar els fets: “Els responsables dels actes han de vetllar i garantir que tots els periodistes puguin treballar en condicions”, ha assenyalat.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha afirmat que les acusacions d’Albert Rivera són “una falta de respecte intolerable” cap als seus professionals. La presidenta en funcions ha remarcat que segons “tots els indicadors, TV3 és la cadena “més plural, imparcial i creïble”.

Llorach també exigit que els professionals dels mitjans públics puguin desenvolupar la seva feina “mab llibertat i sense coaccions”.