El Consell d’Informatius de TVE ha rebutjat les manifestacions la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que acusava la cadena de “parcialitat i manipulació”. En un comunicat, considera “inacceptable” la manera en què el Partit Popular “està atacant” els professionals de TVE “en vigílies electorals”.

Aquesta és la resposta del Consell a la polèmica aixecada arran de l’entrevista de la periodista Ana Pastor a Cospedal a Los desayunos de TVE del passat dimarts, en què la popular va criticar la línia editorial de la cadena.

L’òrgan de TVE afirma diu que no tolerarà “pressions polítiques que intentin condicionar el criteri periodístic”, i emplaça als que tinguin alguna denúncia que formular a “utilitzar les vies que estableixen l’Estatut d’Informatius i el Consell d’Administració”.

Per al Consell d’Informatius de TVE, si d’alguna cosa són “víctimes” els informatius de la cadena és de “l’obsessió d’alguns representants polítics d’ocupar gran part dels seus temps d’emissió i condicionar els seus continguts, un objectiu en el qual es menyscaben seriosos drets professionals com són, entre altres, la llibertat d’informació i la llibertat de creació”.

L’òrgan de control intern de la cadena assegura que, durant anys, els professionals de RTVE han estat “indefensos” davant “les pressions i estratègies de desgast polític” entre PP i PSOE, que “utilitzaven l’empresa com a arma”. Segons el Consell, “gràcies” a aquesta “estratègia perversa” els professionals de la cadena van guanyar el “desprestigi” i el “deteriorament” de la seva imatge.