El Consell d’Informatius de TVE ha rebutjat “l’atac generalitzat” que està patint la televisió pública i els seus professionals per part de diferents partits polítics i candidats a l’Assemblea de Madrid, que darrerament han realitzat “greus acusacions” de manipulació o males pràctiques.

Un atac que, afegeix, ha estat “encoratjat des d’alguns mitjans de comunicació o líders d’opinió, d’un i altre costat de l’espectre ideològic”. L’òrgan professional assenyala que en molts casos es tracta d’una “voraç difamació gratuïta que només persegueix objectius partidistes o electoralistes”.

El CdI recorda que, quan ha tocat, “ha senyalat i lamentat els errors comesos”, alguns dels quals qualifica de “greus”. Amb tot, remarca que una televisió pública “no està exempta d’equivocar-se o de caure en males praxis”, i que quan passa ha d’encaixar les crítiques i procurar millorar en la seva tasca.

En tot cas, el Consell d’Informatius afirma que els errors de cap manera justifiquen “les desqualificacions o insults personals que, últimament amb massa freqüència, pateixen els professionals de base de TVE en públic i en privat”. Una situació que, diu, “s’agreuja dia a dia”, i que insta a “cessar immediatament”. “Cap critica, per legítima que sigui, ha de traspassar determinades línies”, rebla.