El Consell d’Informatius de TVE ha expressat la seva preocupació per de la situació institucional en què es troba RTVE arran de la dimissió del seu president, José Manuel Pérez Tornero.

L’òrgan professional denuncia que la corporació pública “queda de nou davant d’un escenari de bloqueig, amb falta de projecte i sense ningú al timó”. I tot plegat, diu, en un context de “pèrdua de suport ciutadà” i amb la seva marca i identitat “desprestigiades pel continu assetjament i maltractament” que rep. “Entre d’altres, per part dels partits polítics. De tots els colors”, assenyala en un comunicat.

El CdI no fa un balanç positiu de la presidència de Pérez Tornero. Pel que fa als serveis informatius, assenyala que la seva gestió ha estat marcada per “l’absència total” de projecte, per la “inestabilitat” els càrrecs directius (amb diverses dimissions) i per alguns “lamentables episodis d’extralimitació” de les competències de la presidència “tractant d’influir en el relat dels Telediarios.

Malgrat el llegat “poc brillant” que deixa Pérez Tornero, la seva importància “empal·lideix” en comparació amb la “profunda preocupació” que sent el Consell d’Informatius pel futur immediat de RTVE. “En aquests moments, la corporació queda en mans d’un grapat de voluntats, amb un risc enorme de patir una forta politització a les portes d’un any amb diverses cites electorals”, adverteix.

El CdI atribueix bona part de la responsabilitat als partits polítics, que van resoldre el concurs públic per escollir la presidència i el consell d’administració de RTVE amb “un sistema de quotes i repartiments partidistes”. Una decisió que, reitera, va ser “enormement perjudicial per als interessos” de la corporació.

El Consell d’Informatius de TVE remarca que actualment el veritable i únic sosteniment del servei públic són els seus professionals. “Govern, Parlament i partits polítics tenen una missió: procurar-nos les millors condicions per exercir un servei públic de qualitat, independent i ben finançat, no elaborar-nos el guió dels Telediarios”, rebla.