La Xarxa, TV3, Catalunya Ràdio i Granollers Audiovisual han unit forces per estimular el sector amb la generació de continguts innovadors. Així, han posat en marxa uns premis que tenen per objectiu incentivar la producció de projectes televisius i radiofònics centrats en els àmbits de la divulgació, l’entreteniment i/o la cultura.

La pretensió és que aquestes produccions puguin encaixar en les graelles de TV3 i els canals locals, per una banda, i de Catalunya Ràdio i les emissores municipals, per l’altra. El termini per presentar propostes finalitza el 15 de maig.

Els premis neixen en el marc del Mercat Audiovisual de Catalunya, la propera edició del qual se celebrarà el 3 de juny. En aquest certamen, els creadors presentaran davant el jurat els projectes finalistes (que es faran públics el 28 de maig), un màxim de deu per a TV i cinc per a ràdio, dels quals se n’escolliran cinc i tres, respectivament.

A cadascun dels projectes televisius guanyadors se’ls atorgaran 6.000 euros per a la realització del pilot, i als de ràdio, 1.000. La seva producció, si s’escau, serà tutelada per l’organització. Els pilots s’hauran d’executar abans d’acabar el 2015 i es podran emetre en el termini de dos anys (a comptar des del 3 de juny). A banda, s’estudiarà la possibilitat de fer una sèrie programa dels projectes seleccionats. 

Bases dels Premis MAC per a projectes de programes de televisió

Bases dels Premis MAC per a projectes de programes de ràdio

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram