Els comitès d’empresa i delegats d’Unidad Editorial han rebutjat els acomiadaments a El Mundo de la setmana passada i han criticat la manca de diàleg, a diferència, diuen, dels tres ERO i les dues baixades salarials que els han aplicat des de 2009.

Els sindicats afirmen que els acomiadament són un “atac directe” a unes delegacions que queden “a un pas de l’asfíxia”, ja que hauran de fer la mateixa feina amb menys personal. En aquest sentit, recorden que des de fa una mica més de dos anys Unidad Editorial no cobreix cap tipus de sortida o baixa.

Els representants laborals consideren que la forma d’actuar de l’empresa també és un “atac directe” a les relacions laborals, perquè no s’ha tingut en compte als delegats sindicals. En aquest sentit, remarquen que abans d’acomiadar Unidad Editorial hauria d’estudiar la possibilitat de recol·locar els afectats en altres àrees del grup.

Els comitès també critiquen que, a diferència d’anteriors ocasions, a les persones acomiadades se’ls indemnitzi amb el mínim establert per llei: 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.