La plantilla d’Intereconomía TV considera que la seva situació a la cadena és “insostenible”, motiu pel qual dilluns va iniciar una vaga que en principi s’allargarà durant 10 dies fins al 26 de desembre. Els treballadors denuncien impagaments des de mitjans del 2012 i un deute que suma una mitjana de set nòmines.

El comitè d’empresa, tot just constituït, recorda que, fa un any i mig, van acceptar rebaixar-se el salari un 10% per garantir la viabilitat d’Intereconomía TV i evitar més acomiadaments. Però tot i la retallada, els impagaments s’han anat succeint.

A banda, denuncia que, durant aquest temps s’han anat acomiadant treballadors de manera intermitent, alguns dels quals, asseguren, després de reclamar en públic o en privat el pagament dels salaris endarrerits.

Indiferència i menyspreu

Segons els representants dels treballadors, els acomiadaments han fet que la situació hagi empitjorat per a la resta de plantilla amb una ampliació de la jornada laboral i la realització d’hores extraordinàries sense remuneració, així com amb canvis de planificació i horaris. En paral·lel, la direcció hauria cedit treballadors entre les empreses del grup, i n’hauria contractat de nous als quals paga de forma més puntual que a la resta.

El comitè assegura que la “bona voluntat” de la plantilla ha estat “pagada amb la indiferència i el menyspreu” de la direcció, motiu pel qual han decidit exercir el dret de vaga.

En els dos primers dies, el 80% dels treballadors ha secundat l’aturada, segons el comitè, per la qual cosa la televisió no ha pogut emetre els programes que fa en directe, excepte Queremos opinar, que es fa des dels estudis de Canal Català.

La ràdio, al marge

La vaga inicialment també havia de ser secundada per la plantilla de la ràdio, però finalment se n’ha desmarcat després que l’empresa pagués algun endarreriment (se sospita que amb els diners abonats pel Real Madrid per adquirir el 25% d’Intereconomía a Net TV) i s’obrissin neociacions entre ambdues parts.