Des de l’abril, la plantilla del diari Sport i l’empresa negocien un nou conveni laboral, ja que l’anterior va vèncer fa temps. Inicialment, la direcció va proposar en el nou text una rebaixa salarial mitjana al voltant del 12%, a més de l’eliminació de diversos complements, els quals feien rebaixar encara més la nòmina, segons han denunciat fonts del comitè d’empresa a Comunicació 21.

L’última oferta que va plantejar la direcció és una retallada del 8%, mantenint-se la supressió d’alguns complements. La plantilla (formada per 83 persones) rebutja aquestes condicions, per la qual cosa l’empresa hauria brandat la possibilitat d’executar un ERO temporal combinat amb acomiadaments.

Vaga de signatures

Davant l’estancament de les negociacions, fa dues setmanes els treballadors van iniciar una vaga de firmes tant en l’edició impresa com en la digital. A més, el 88% de la plantilla va recolzar realitzar una vaga per quan “arribi el moment”. Aquest, podria ser aviat, doncs el dilluns es celebrarà una assemblea per decidir el calendari de mobilitzacions.

Els treballadors es neguen a assumir aquestes retallades argumentant que porten tres anys amb la nòmina congelada, temps durant el qual l’empresa hauria obtingut beneficis: segons fonts dels treballadors, més de 6 milions d’euros en aquests tres anys.