Després d’un procés d’assemblees a totes les empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els comitès d’empresa i els delegats de personal han elaborat un manifest on rebutgen la no cobertura de baixes, les retallades i la congelació salarial imposada pel Govern, i denuncien l’incompliment dels compromisos de la direcció de l’ens amb els treballadors.

En el manifest, que va ser lliurat aquest dimecres al consell de govern de la Corporació, els treballadors també reclamen el contracte programa previst per la llei de l’ens per tal de donar “un marc d’estabilitat” al conjunt d’empreses de la CCMA, i demanen un “compromís decidit i convençut amb la seva funció de servei públic” que contempli el manteniment de les plantilles i de la producció interna.

Després d’exposar les problemàtiques de cadascuna de les empreses, el manifest demana respecte a la negociació col·lectiva, la continuació de les negociacions obertes, el compliment dels acords i pactes aprovats pels treballadors i pel consell de govern de la CCMA, a més d’eficiència i transparència en la gestió.

En el cas de Televisió de Catalunya, el comitè d’empresa assegura que la direcció “incompleix el compromís de conveni amb els treballadors i congela els sous desentenent-se de l’aplicació de la clàusula de revisió salarial pactada en relació a l’IPC”. Per això, defensen la negociació col·lectiva i l’acord de conveni TVC-CCMA 2009-2011 signat el març del 2010.

En el cas de Catalunya Ràdio, els sindicats assenyalen que “després de mesos d’una negociació pel nou conveni empantanada, la direcció ens anuncia congelació salarial pel 2010 i 2011 i la no aplicació del 0,3% de la Llei de Pressupostos previst per al 2010”.

Els representants dels treballadors de l’ens públic CCMA –la major part dels quals és personal administratiu i d’informàtica transferit en els darrers anys– recorden que els retallen per decret el 5% del sou des del juny de 2010, i que des d’aleshores els han tret “entre 800 i 1.200 euros” de la nòmina de cada treballador. A més, asseguren, també “s’incompleix” la clàusula de revisió salarial segons l’IPC pactada en l’acord del conveni TVC-CCMA.

Per la seva part, els representants de CCRTV-Interactiva expliquen que els increments de salari pel 2010 estan vinculats al conveni de Catalunya Ràdio, el qual s’està negociant, però que ja s’ha anunciat la congelació salarial.

Els delegats de personal d’Activa Multimèdia denuncien “l’incompliment dels compromisos” que la direcció va signar amb els treballadors el mes d’octubre del 2009. Aleshores, expliquen, es va aprovar un pacte de conveni per l’equiparació salarial amb els treballadors d’Interactiva. “Després de moltes dilacions i excuses, com la d’una fusió amb Interactiva que mai no arriba, la direcció no complirà els acords”, manifesten.

Finalment, els treballadors de la Fundació La Marató lamenten que porten prop de dos anys intentant signar un nou pacte d’adhesió parcial al conveni de TVC, i que els han retallat el sou un 5% pel decret de juny “tot i que ni som funcionaris, ni els nostres salaris no provenen de fons de la Generalitat”. Des d’aleshores, diuen que a cada treballador els han tret entre 800 i 1.200 euros de la nòmina “sense comptar” el que deixen de percebre amb la congelació salarial.