Els comitès d’empresa de La Vanguardia, El Periódico, Vocento, Expansión i Heraldo de Aragón han exigit al Govern espanyol que el sector de la premsa “rebi una aportació pública” per poder seguir prestant el servei “en condicions de qualitat” en el marc de la crisi del coronavirus.

En una carta conjunta, els representants laborals assenyalen moltes editores aprofiten la situació econòmica provocada per la davallada d’ingressos per “imposar” expedients de regulació temporal d’ocupació “absolutament desproporcionats”.

En aquesta línia, critiquen que la resposta majoritària a la davallada d’ingressos hagi estat “plantejar ERTO d’una dimensió que impedirà la continuïtat en la prestació d’aquest servei essencial en les condicions que diferencien els grans mitjans d’altres on la desinformació i les falsedats troben terreny abonat”.

Els comitès d’empresa recalquen que les plantilles “estan fent un gran esforç en condicions adverses per satisfer la gran demanda d’informació veraç i contrastada sobre els esdeveniments relacionats amb la pandèmia”.

En la missiva alerten que un “retard” per part de l’Executiu en la presa de decisions “pot tenir conseqüències funestes”. Com a exemple se citen els ajuts a la premsa aprovats a Itàlia o Dinamarca, i tampoc obliden els 15 milions concedits pel Govern espanyol a les televisions privades estatals. En tot cas, els comitès reclamen que el suport hauria de servir per evitar la presentació d’ERTO o per aixecar les ja aplicats.