L’ERO que vol aplicar Prisa per a 200 dels gairebé 1.500 treballadors de la Cadena SER, i les rebaixes salarials del 10% per a la resta, han revoltat els treballadors. A banda de no signar les informacions (ni per antena ni al web), diàriament han protagonitzat concentracions a les diferents seus, mobilitzacions que culminaran en una vaga de 24 hores el 29 de juny, un dia abans de la junta d’accionistes de Prisa.

La setmana passada, els treballadors dels diferents centres la Cadena SER van decidir reprovar al conseller delegat del grup, Juan Luis Cebrián, que el 2011 va cobrar 13,6 milions d’euros (entre sou i bonus). Pocs dies després, quan la cadena va donar a conèixer els canvis en la programació de la propera temporada i el fitxatge de Pepa Bueno, de TVE, el comitè intercentres va mostrar la seva “indignació” pel fet que es facin “contractacions estel·lars” amb un ERO planant sobre la plantilla.

Pressions per retirar opinions contràries de les xarxes socials

El passat dilluns, el comitè intercentres i la direcció de Prisa Ràdio van mantenir diverses reunions, al final de les quals els representants dels treballadors van informar que no estan disposats a considerar cap acomiadament ni col·lectiu ni individual. Sí es van mostrar disposats a parlar sobre “sistemes alternatius” per reduir el dèficit. En tot moment, els sindicats es remeten a l’acord de l’ERO del passat octubre pel qual no es poden fer més acomiadaments col·lectius en 18 mesos (fins a l’abril del 2013).

A banda, el comitè va reclamar el dret dels treballadors i dels seus representants a expressar lliurement les seves opinions als comptes personals de les xarxes socials, ja que alguns d’ells havien rebut “pressions” per retirar comentaris contraris a l’ERO.

Anteriorment, ja havien denunciat que la direcció no els va deixar llegir un breu comunicat en antena per explicar als oients els motius pels quals havien deixat de signar les informacions.