La plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou ha denunciat “un nou atac” contra la plantilla de l’emissora municipal arran de l’acomiadament del veterà cap tècnic Manolo Guerrero. Una notícia que arriba unes setmanes després que la plataforma denunciés la “politització” del mitjà, les constants “coaccions i amenaces” i la “precarietat” de les condicions laborals.

Segons asseguren des de la plataforma, a Guerrero “se l’ha anat buidant de funcions per poder justificar l’acomiadament”. A més, expliquen que l’exempleat ha rebut l’acomiadament a través d’un burofax, “sense donar explicacions més enllà dels motius expressats a la carta i sense donar l’oportunitat al treballador d’escoltar en persona les raons del seu acomiadament”, denuncien des de Ràdio Sabadell Diu Prou.

Segons explica la plataforma en un comunicat, la carta deia que el lloc de treball de Guerrero “havia quedat buit de contingut” a causa de la “baixa producció i el canvi d’orientació de les tècniques en les empreses audiovisuals”. “La figura del cap tècnic ja no té cabuda a l’empresa perquè les seves funcions han deixat d’existir”, exposava el burofax.

Un altre argument que donen des de la direcció de l’emissora, segons la plataforma, és la “delicada situació econòmica de l’empresa”, els ingressos publicitaris de la qual estan “sota mínims”.

Ràdio Sabadell Diu Prou creu que es tracta d’un cas d’assetjament laboral. A més, amb “l’agreujant” que tot i els problemes de cor de Guerrero –el qual es va sotmetre a una delicada operació i el metge li va recomanar no fer cap esforç–, “la directora i la cap d’operacions van encomanar-li unificar les dues redaccions en una planta, a més del trasllat del departament d’administració”. Dues tasques que va haver de fer “sota màxima pressió” perquè havien d’estar finalitzades “amb la màxima brevetat possible”.

Des de la plataforma expliquen a aquest periòdic que la plantilla té els ànims “tocats”, ja que “Guerrero era una persona que cohesionava la ràdio”.

Fa uns dies Ràdio Sabadell Diu Prou es va reunir amb el consell d’administració i el regidor de Comunicació, Miquel Soler (Guanyem), durant la qual va reclamar explicacions sobre el futur de l’emissora. “Diuen que hi haurà reciclatge per als treballadors en digitalització, quan Guerrero va ser l’encarregat de digitalitzar els estudis el 2014-2015”, expliquen des de la plataforma. “A més, no sabem qui assumirà els seus càrrecs, que des de fa tres setmanes assumeixen els becaris”, lamenten.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram