Nou capítol en la tensa situació que es viu Ràdio Sabadell des de desembre, quan un col·lectiu de treballadors va denunciar públicament precarietat, coaccions, politització i revengisme. Ara, la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou, que aplega un 70% de la plantilla, ha llançat un manifest per una emissora pública “lliure plural i rigorosa”.

El document planteja les reclamacions al voltant de tres eixos: acabar amb les ingerències polítiques; posar fi als acomiadaments injustificats, i aconseguir unes condicions laborals dignes. El col·lectiu mostra la seva preocupació per la situació i demana solucions, les quals consideren que passen pel diàleg i tenint en compte l’opinió dels professionals de l’emissora.

Ràdio Sabadell Diu Prou assenyala que vol blindar l’emissora d’ingerències perquè els canvis polítics a la ciutat no afectin el seu dia a dia. “Una ràdio municipal mai s’hauria de veure afectada pels interessos personals o partidistes de ningú, i molt menys moguda per revengismes”, assenyala el manifest.

El document remarca que Ràdio Sabadell cada clop compta amb “menys recursos humans” per fer la feina, cosa que “afecta de manera directa” la programació. En aquest punt, la plataforma denuncia la “falsedat dels arguments utilitzats” per fer fora al gener el cap tècnic de l’emissora, Manolo Guerrero. “La millor manera de gestionar recursos públics no és acomiadar persones que han demostrat durant anys la seva vàlua amb el cost que això suposa, tant econòmic per a tota la ciutat i com l’empobriment de la qualitat del producte final”, afirma.

Finalment, el manifest assenyala que una empresa pública “no es pot permetre tenir treballadors amb condicions precàries” ni tampoc actuar “amb coaccions i amenaces”, tal com ha denunciat des del desembre la plataforma. “L’emissora pública de la ciutat no es pot gestionar amb maneres de fer salvatges –com ara la manera d’acomiadar els seus treballadors– més pròpies de segons quines empreses privades que no pas de treballadors que han de donar un servei a la ciutadania”, afegeixen al respecte.

Ràdio Sabadell Diu Prou creu que darrere de l’acomiadament de Manolo Guerrero hi ha motivacions personals: el regidor de Comunicació, Miquel Soler (Guanyem), és parella de l’antic cap d’emissions de Ràdio Sabadell, que fa vuit anys va marxar de l’emissora enfrontat amb Guerrero.

Recentment, l’emissora va publicar una oferta d’ocupació per a coordinador de comunicació digital i noves tecnologies, un càrrec de nova creació que podria estar fet a mida per al retorn de l’excap d’emissions, segons expliquen alguns treballadors a l’Ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram