El comitè d’empres de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) ha rebutjat les reiterades declaracions dels candidats del Partit Popular a la presidència del Govern de les Illes i al Consell de Mallorca, José Ramón Bauzá i Maria Salom, respectivament, anunciant que en cas de guanyar les eleccions tancaran aquests mitjans de comunicació públics.

Els representants dels treballadors diuen no entendre que després de gairebé cinc anys se’ls pugui “utilitzar com a instrument polític o dins una maniobra electoralista” per part del PP. Els sindicats remarquen que els mitjans públics compleixen una “funció social reconeguda”, i posa com a exemple la ràdio i la televisió del Consell de Mallorca.

El comitè d’empresa explica que el mes passat es va reunir amb el portaveu del PP al Consell, Fernando Rubio, que els va aconsellar tranquil·litat, ja que el futur de RTVM encara estava “pendent de ser estudiat i concretat”. Però Bauzá i Salom han continuat anunciant que si guanyen les eleccions tancaran la ràdio i la televisió públiques mallorquines.

Per això, els treballadors reclamen “respecte” i que qualsevol pronunciament que afecte el seu futur laboral es faci públic “amb responsabilitat i amb coneixement de causa”.