La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reclamat que el Parlament faci un “debat en profunditat sobre el sectarisme” de TV3, i ha instat els partits catalans a què ho sol·licitin al president de la cambra, Roger Torrent. Al seu parer, els grups parlamentaris haurien de fer un control “molt exhaustiu” de la televisió pública.

“No em ficaré en cases de ningú, però crec que seria molt bo un debat parlamentari en profunditat al Parlament de Catalunya sobre la posició que està duent a terme TV3”, ha dit, tot recalcant que al Congrés hi ha una comissió de control de RTVE mensual, i que “quan hi ha hagut un problema important s’ha portat a aquesta instància”. En la lliçó, Santamaría ha obviat que el Parlament català també compta amb una comissió de control de la CCMA, però que en aquesta legislatura no ha estat formada per l’excepcionalitat política que viu el país.

Sáenz de Santamaría ha esquivat la pregunta sobre si el Govern espanyol podria intervenir TV3 en aplicació de l’article 155 de la Constitució, assegurant que el control sobre la cadena “s’exerceix al Parlament de Catalunya”.

Les recomanacions de la vicepresidenta espanyola arriben després de les crítiques de companys de partit (entre d’altres) per la cobertura de les protestes arran de la detenció del president Carles Puigdemont. “El contingut informatiu de TV3 és un perill per a la convivència a Catalunya. Aquesta gent no pot seguir desbocada incendiant a la població”, va piular diumenge Xavier García Albiol.

“TV3 donant cobertura mediàtica a aquells que provoquen els disturbis”, va denunciar Andrea Levy. “Caldrà analitzar la seva responsabilitat directa en els altercats i en encoratjar a actuar contra els cossos de seguretat”, afegia també via Twitter.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram