La plantilla de Televisió de Catalunya endureix el seu posicionament. En l’assemblea de treballadors celebrada aquest dimecres, ha decidit desconvocar les aturades parcials previstes per aquest dijous i divendres (l’estrena dels nous informatius, que s’havia ajornat per aquest motiu, igualment serà el dia 20), i ha aprovat la convocatòria d’una vaga de 12 hores per al 27 de gener, i una altra per a tot el dia 30. A més, ha aprovat la convocatòria d’una vaga indefinida a partir de l’1 de febrer, cosa que s’haurà de ratificar el dia 27 en assemblea.

Els treballadors han donat el vistiplau a aquestes noves accions (amb 188 vots a favor, 12 en contra i 10 abstencions) per protestar contra la intenció de la direcció de la CCMA d’aplicar una nova rebaixa salarial, i per la seva negativa d’allargar la vigència de l’actual conveni més enllà del 31 de gener per tal de poder seguir negociant el nou.

Reducció salarial d’uns 15 milions

Segons han explicat durant l’assemblea els representants de la plantilla a la mesa negociadora, que s’havia reunit hores abans, la direcció vol aplicar una rebaixa “substancial” del sou base, que rondaria els 15 milions d’euros de massa salarial a tota la CCMA, per eixugar el dèficit del 2013. Aquesta nova retallada es vol aprovar abans del 31 de gener, que és quan finalitza la vigència de l’actual conveni.

“Sembla que Brauli Duart, en un moment delicat, ha optat de nou per la confrontació, menyspreant tot el camí negociador que hauria de fer una empresa com la nostra i els resultats que pot aportar”, afirma el comitè d’empresa en un comunicat on acusa la direcció de “descarregar” sobre els treballadors el finançament “insuficient” i la “mala gestió” dels recursos.

El comitè entén que el dèficit és conseqüència de la rebaixa pressupostària per part del Govern, i que si aquest augmentés la seva aportació el 2014 podria eixugar-se sense tornar a retallar la plantilla.

Sobre l’ultimàtum del 31 de gener, els representants dels treballadors afirmen que és “impossible” arribar a un “acord satisfactori” per a ambdues parts abans d’aquesta data per la “complexitat” i les “novetats” de la reforma laboral.