Tot i la marxa enrere protagonitzada pels membres del consell d’administració de RTVE pel que fa a la proposta per accedir al sistema amb el que treballen els professionals dels serveis informatius, els treballadors de la cadena pública han demanat la dimissió d’aquells consellers que hi van votar a favor o s’hi van abstenir. És a dir, els proposats per PP (Rosario López Miralles, Jesús Andreu, Manuel Esteve i Andrés Martín) i CiU (Josep Manuel Silva), que van votar a favor; i els del PSOE (Mari Cruz Llamazares i Miguel Ángel Sacaluga), ERC (Francesc Bellmunt) i CCOO (Héctor Maravall), que es van abstenir. De la petició de dimissió se’n lliuren els consellers a proposta d’IU-ICV (Teresa Aranguren) i d’UGT (Santos Miguel Ruesga), els únics que hi van votar en contra.

A les 14 h, els professionals de TVE han improvisat una assemblea a la redacció d’informatius de la cadena on s’ha llegit el comunicat del consell d’informatius fet públic després de conèixer-se la notícia, i on considerava que la mesura podia suposar una possible censura prèvia o un control polític dels continguts, a més de qualificar-la com “un atac directe a la llibertat i la independència” dels periodistes.

“Considerem que això és una ingerència i que, a més, obre la porta a una possible censura oberta i a tot tipus de pressions”, han afegit des del consell de redacció.

Gairebé la totalitat dels més de 100 treballadors reunits ha recolzat l’exigència de dimissió dels consellers. Després, han fet dos minuts de silenci en senyal de protesta.

Font: RTVE