Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio troben “alarmant” que es tracti la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com “un instrument a patrimonialitzar des del Govern o des dels partits del Govern, i no com el que han de ser els mitjans públics d’un país modern i democràtic”. La reacció es produeix després que alguns mitjans hagin situat la CCMA com un dels punts “conflictius” en les negociacions entre PDeCAT i ERC per formar Govern.

Els representants dels treballadors asseguren que l’estabilitat de la Corporació “exigeix” que tots els partits polítics “entenguin” que els mitjans de al CCMA “s’han de preservar del control governamental, de les batalles partidistes, de les amenaces d’escanyament econòmic i de la intervenció estatal del 155”.

Trobades amb els partits

Actualment, els comitès d’empresa estan mantenint reunions amb els diferents grups parlamentaris per tractar dos temes “urgents”. Per una banda, la problemàtica del finançament de 2018, per a la qual es demana una aportació extraordinària del Govern, i la renovació del consell de Govern de la Corporació.

Sobre el primer punt, totes les formacions polítiques amb què s’han reunit fins ara (Ciutadans, Junts per Catalunya, PSC, PDeCAT i CUP) “entenen el problema de l’IVA sobrevingut i comparteixen la necessitat de resoldre el tema pel finançament de 2018”, segons els comitès. A més, els representants dels treballadors demanen que s’aturin les “mesures preventives irreversibles” del pla per reduir la despesa en 39,5 milions d’euros, el qual implica retallades en producció i el tancament de programes i corresponsalies.

Quant a la renovació del consell de govern de la CCMA, els comitès d’empresa reclamen que es faci atenent els criteris que per unanimitat van adoptar en diverses mocions i resolucions de la legislatura anterior i en la ponència conjunta per a la reforma de la CCMA: designació per àmplies majories parlamentàries, amb criteris de professionalitat i independència de quotes partidistes. “Aquesta és la millor fórmula a l’espera de la reforma definitiva de la llei de la CCMA que ha quedat estroncada en dues legislatures seguides”, assenyalen.