Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio s’han adreçat de nou als grups parlamentaris per insistir en reclamar l’aplicació de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, aprovada per unanimitat a l’octubre i en vigor des de novembre, i per tant renovar el consell de govern “en base als criteris d’independència i professionalitat” contemplats en la normativa.

“Ens resulta incomprensible un retard tan gran en aplicar una llei que va ser aprovada amb la unanimitat dels grups parlamentaris i que ha d’assegurar una governança de la Corporació amb consens polític i suport social per consolidar uns mitjans públics al servei de tota la ciutadania”, assenyalen els comitès d’empresa.

Actualment, el consell de govern de la Corporació està format per quatre membres dels set que es permeten (abans de la reforma eren sis), tots amb el mandat caducat.

Els comitès també recorden que el nou consell de govern haurà de nomenar les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio mitjançant la convocatòria de concursos públics, tal com contempla la Llei de la CCMA.