Coincidint amb la marxa de Brauli Duart al Departament d’Interior, els comitès d’empresa i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han reclamat al Parlament que renovi “ja” el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que té el mandat caducat des del març.

A més, demanen que el nomenament dels nous membres es faci per majories qualificades i amb criteris de professionalitat i independència, tal com establia la proposició de llei de reforma de les lleis audiovisuals, consensuada per tots els grups polítics, i que va quedar pendent d’aprovació en l’anterior legislatura. Sobre aquesta qüestió, els professionals insten el Parlament a “reprendre” aquesta reforma per “desgovernamentalizar” els mitjans de la CCMA.

En aquesta línia, reclamen a la cambra que “preservi” els mitjans públics d’una possible intervenció estatal i “protegeixi” la Corporació de “tota ingerència o control governamental o partidista”.

Finalment, els comitès d’empresa i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio insten la cambra a reclamar al nou Govern i a la direcció de la CCMA la firma del contracte programa plurianual amb “un pressupost suficient i estable per no tornar a improvisar males solucions a cada contratemps”.

Aquest dimarts, els treballadors van acomiadar simbòlicament Duart amb sengles performances. A TV3 van llençar al foc i a Catalunya Ràdio a les escombraries “sis anys de mal rotllo”. Més concretament, van cremar i llençar els símbols de les lluites laborals utilitzats en aquest període en què han batallat contra acomiadaments, retallades, intents de privatització, supressió de canals, tancament de corresponsalies, suspensió del conveni col·lectiu o la petició de presó contra un treballador.