Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i el Mercat Audiovisual de Catalunya(MAC) han posat en marxa la segona edició del concurs de guió de projectes transmèdia. Els guardons distingeixen la idea, el contingut i el desenvolupament creatiu d’aquells projectes que proposin una narració a través de múltiples plataformes on cadascuna contribueix de forma única a crear i compartir un univers narratiu. El termini per presentar projectes finalitza el 31 d’agost i el veredicte es farà públic en la propera edició del Festival de Cinema de Sitges (del 3 al 12 d’octubre).

Els guions han de ser de ficció o documental i estar plantejats amb un mínim de dues pantalles, plataformes o formats diferents per al seu desplegament i execució. Les obres han de ser originals i inèdites i poden estar en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat.

Premis

D’entre els tres finalistes, s’escollirà un primer premi al millor guió de projecte transmèdia, dotat amb 2.000 euros atorgats pel MAC. A més, la plataforma MiLAB de la Facultat de Comunicació Blanquerna desenvoluparà el dossier de producció del projecte guanyador, el qual inclourà l’elaboració d’un pla de treball, el pressupost i l’estratègia de finançament.

Finalment, el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona premiarà cadascun dels tres finalistes amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari a realitzar durant el primer semestre de 2015.

En la primera edició, es van presentar un total de 51 projectes, i el guanyador va ser1714 2.0, del guionista barceloní Joan Grau. Els altres dos projectes finalistes van ser Intrusos, de Joanna Pardos, Josep Serra i Oriol Vilaseca, i Hi(p)stèrica, l’agenda cultural definitiva, de la castellonenca Zaida Carmona,

En aquesta segona edició el jurat estarà format per Lau Delgado, responsable de continguts d’Audiovisual MAC; Josep Maria Codina, gerent de Granollers Audiovisual; Francisco Martín Villodres, director del Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB; Joan Sabaté Salazar, director executiu del MiLAB, i Daniel Resnich, docent de guió transmèdia i vocal a Guionistes Associats de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram