La demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona han convocat la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

Els guardons consten de set categories: projecte de comunicació periodística, premsa (impresa o digital), ràdio, televisió, fotografia de premsa, informació digital i comunicació institucional. Cadascuna d’elles dotades amb 1.000 euros, a excepció del premi al projecte de comunicació periodística, amb 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018 (excepte els projectes de comunicació). El termini per presentar-se als Premis Carles Rahola finalitza el 8 de gener de 2019.

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat i la qualitat informativa, així com les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació d’interès amb independència del canal, el format, l’àmbit o la naturalesa.

En paral·lel també s’ha obert la convocatòria de la quarta edició de la Beca Carles Rahola a projectes de recerca en l’àmbit del periodisme a les comarques gironines, impulsada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Col·legi i la Diputació.

La beca consta dues modalitats, una per a projectes professionals i l’altre per a universitaris, les quals s’alternen cada any. En aquesta edició es dirigeix als estudiants universitaris en el marc del projecte de final del grau o el màster que estigui cursant. La recerca ha de basar-se de manera principal en els recursos i els fons documentals que conté l’Arxiu Municipal de Girona.

La dotació econòmica és de 3.000 euros, i la persona becada haurà de presentar el treball finalitzat abans del 31 de gener de 2020. El termini per presentar projectes finalitza el 10 de gener.