La Unió de Periodistes Valencians ha posat en marxa la tercera edició de la Beca Fragments, la qual té per objectiu la producció d’un assaig fotogràfic per investigar sobre la realitat contemporània del País Valencià. El període per presentar propostes finalitza el 10 de març.

La iniciativa cerca fomentar la producció qualitativa i la distribució sostenible dels continguts visuals, i millorar així l’ús de les imatges en contextos informatius i l’exercici del periodisme gràfic.

El projecte guanyador, que es donarà a conèixer l’1 d’abril, rebrà 9.000 euros de retribució i un mínim de 9.000 euros més per a la producció d’una exposició i un llibre fotogràfic. El termini d’execució del projecte serà d’un any.

La beca no pretén representar ni premiar les millors pràctiques periodístiques, sinó servir de banc de proves per investigar la relació entre els llenguatges visuals i els fets informatius, per tal de proposar un millor ús de les imatges en aquest context.

La convocatòria de la beca és l’eix central del projecte cultural Fragments, format per diferents activitats relacionades amb el periodisme gràfic.