El director d’informació i actualitat de RTVE, Enric Hernàndez, ha decidit fer-se càrrec temporalment la direcció d’informatius de TVE, arran de la renúncia d’Almudena Ariza, que havia de començar exercir al gener. Així doncs, amb el canvi d’any, Hernández assumirà les funcions que actualment exerceix Begoña Alegría (que plega el 31 de desembre per voluntat pròpia).

L’exdirector d’El Periódico ha comunicat que properament anunciarà un nou equip directiu, i que durant els propers mesos “procurarà identificar el perfil més idoni per ocupar aquest lloc, clau en l’estructura de TVE”, assenyala l’ens en un comunicat.

Enric Hernàndez es va incorporar a RTVE al setembre com a director d’informació i actualitat, un càrrec de nova creació. Els professionals d’informatius de l’ens públic van rebutjar el seu nomenament amb una consulta on el periodista va rebre 419 vots en contra (el 65% dels participants), 131 en blanc (20,3%) i 95 a favor (14,7%).

A diferència d’Hernàndez, el nomenament d’Ariza sí ha estat aprovat per la plantilla en la corresponent consulta, però la periodista considera que la majoria obtinguda no és suficient, motiu pel qual ha renunciat al càrrec.