Els grups parlamentaris de les Corts han acordat ajornar fins al mes de setembre l’elecció dels deu membres del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, a causa de la situació de bloqueig a l’hora d’escollir-ne la presidència. Un ajornament que posa més entrebancs i provoca nous retards a la posada en marxa de la nova radiotelevisió pública.

Inicialment, la candidatura del periodista Josep López havia estat consensuada per PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, però aquests últims se’n van desdir dos dies després alineant-se amb el PP. El motiu, que la seva dona és cosina dels dirigents socialistes Alfred Boix i José Manuel Orengo.

La candidatura de López hauria pogut tirar endavant en tercera votació amb el suport de PSPV, Compromís i Podem, però per a un màxim de sis mesos i, per tant, en precari.

Rebuig a la periodista Maite Fernández

La figura de Josep López no és l’única sobre la qual hi ha discrepàncies. La candidatura a consellera provisional de la periodista Maite Fernández (va ser cap d’informatius de Ràdio Nou, subdirectora d’informatius de Canal 9 i subdirectora de Comunicació de RTVV) no compta amb el vistiplau de Compromís i Podem. El seu nom ha estat proposat pel PP, ocupant la vacant del membre que ha d’escollir el Consell de la Ciutadania, que encara s’ha de constituir.

La possibilitat que Maite Fernández acabi formant part de la nova Corporació ha estat durament criticada per l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol per la seva responsabilitat en la cobertura que es va fer de l’accident ferroviari de 2006 a València.

A banda, el seu nom també ha provocat la indignació i rebuig en les tres extreballadores que van patir abusos sexuals per part de l’exsecretari general i excap de personal de RTVV, Vicente Sanz. Les tres acusen Fernández de “no fer res per evitar-los”, i no va mostrar ni preocupació ni va donar suport quan els fets ja eren de domini públic. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram