Tots els grups parlamentaris amb representació a les Corts Valencianes han donat suport la candidatura del jurista Enrique Soriano com a president del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Doctor en Dret i lletrat de les Corts, Soriano ha comparegut aquest dilluns davant la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual.

La principal novetat és que el PP també hi ha votat a favor malgrat va ser director general de l’Institut Valencià de la Joventut (1987-1989) amb el Govern socialista de Joan Lerma. D’aquesta manera ha seguit les passes de Ciutadans (que fa un parell de setmanes ja va anunciar el seu suport) i ha evitat quedar-se sol.

Al juliol, els populars van aconseguir blocar l’elecció del periodista Josep López com a president després que C’s li retirés el seu suport, per les vinculacions amb el PSPV de la seva dona, cosina dels dirigents Alfred Boix i José Manuel Orengo

Amenaça de creuament de vetos

Si no passa res, l’elecció d’Enrique Soriano es produirà la setmana vinent en el ple de les Corts. En el mateix ple també s’han d’escollir els altres deu membres del consell rector de la nova RTVV, i aquí ja hi pot haver-hi més entrebancs.

El PP ha proposat votar la resta de candidatures individualment i no per blocs, i que els aspirants que proposen els populars siguin els primeres en passar el tràmit. D’aquesta manera, si algun partit hi vota en contra, el PP s’hi podria tornar després, segons ha explicat la seva presidenta, Isabel Bonig.

El motiu de la petició és el veto de Podem a la periodista Maite Fernández, que va ser cap d’informatius de Ràdio Nou, subdirectora d’informatius de Canal 9 i subdirectora de Comunicació de RTVV. La candidatura de Fernández ha estat criticada per la seva responsabilitat en la cobertura que es va fer de l’accident ferroviari de 2006 a València, entre d’altres.

En tot cas, el possible creuament de vetos no hauria d’impedir la seva elecció, malgrat no ho faria en primera votació.

La resta d’aspirants al consell rector, són Vicent Vergara (a proposta de PSPV), Vicente Canuda (PP), Rafael Xambó (Compromís), José Martínez Sáez (C’s) i María Lozano Estivalis (Podem), en representació de les Corts. Tres membres que ocuparan el lloc provisionalment (un màxim de tres anys) dels consellers que han de ser escollits pel Consell de l’Audiovisual i el Consell de la Ciutadania: Raquel Piqueras (C’s), Mar Iglesias (Compromís) i Maite Fernández (PP). I per últim, María Dolores Navarro (UGT), en representació dels treballadors, que fins que no hi hagi plantilla s’aniran alternant els tres sindicats majoritaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram