Els darrers dies, sindicats i oposició del País Valencià han fet ostensible el temor que l’ERO que prepara el Govern d’Alberto Fabra a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) acabi amb l’externalització de la majoria de la programació –excepte els serveis informatius– per cedir-la a empreses afins al PP.

Davant d’aquesta situació, s’ha format una plataforma en defensa del sector audiovisual i d’un model viable de RTVV pública, en la que participen sindicats, productores, la Unió de Periodistes Valencians i representants de la Universitat de València.

Els creadors, reunits el passat dissabte, han acordat elaborar un document en el que es denunciaran les causes –la mala gestió i el malbaratament dels pressupostos– que han dut a la “pràctica desaparició” del sector audiovisual privat valencià i que ara “amenacen” amb l’acomiadament de més de 1.000 treballadors a RTVV.

El document, que es farà públic properament, també apostarà per donar suport decidit al sector audiovisual valencià i d’un model de televisió públic, en valencià i fet per valencians.