El passat 20 de desembre va començar a caminar Òc Tele, una cadena per internet realitzada íntegrament en occità. La nova televisió emet de 18.30 a 22.30 h una programació (també disponible a la carta) amb debats, entrevistes, cròniques, dibuixos animats, espais musicals, d’entreteniment o documentals. En el futur, es preveu incrementar la graella amb magazins o sèries doblades.

El projecte, impulsat pel periodista Lionel Buannic, té per objectiu activar i desenvolupar el sector de l’audiovisual en llengua occitana, i compta amb el suport econòmic dels consells regionals d’Aquitània, Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló, i dels departaments de Pirineus Atlàntics i Dordonya, amb el vistiplau del Consell Superior Audiovisual francès.

Amb seu a la Federació Interregional de Mitjans Occitans (Fimoc), a Lescar, Òc Tele es basa en el model de la televisió bretona BrezhoWeb, també impulsada per Buannic, qui fins al 2007 havia estat editor i presentador de l’informatiu del vespre de TV Breizh, de TF1.