El Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili acollirà dimarts 29 de març, a les 19 h, la presentació del llibre De l’olivetti al teletreball. Mig segle de periodisme i comunicació de proximitat, de Josep Maria Arias i Tomàs Carot. L’endemà 30 de març el treball es presentarà al Museu de Tortosa (18.30 h) i l’11 d’abril al Centre de Lectura de Reus.

El llibre repassa la història del periodisme al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès entre els anys 1969 i 2019. El treball repassa els projectes de premsa escrita, ràdio i televisió, i d’altres que han anat sorgint en paral·lel a les transformacions tecnològiques, sense oblidar els gabinets de comunicació o la investigació, en el context socioeconòmic, cultural i polític de la zona. També inclou un apartat en què s’analitza l’impacte de la covid-19 en els mitjans de comunicació i la irrupció del teletreball.

De l’olivetti al teletreball. Mig segle de periodisme i comunicació de proximitat sorgeix amb la voluntat de ser un precedent i, alhora, un punt de partida per a l’estudi de la professió.