La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat) considera que l’avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL) del Govern espanyol, a banda d’envair competències de la Generalitat, és un “retrocés” en matèria de serveis a la ciutadania que pot afectar la continuïtat dels mitjans municipals i “posar en risc” el dret a la informació, entre d’altres.

Per aquest motiu, la FMCLCat ha fet arribar a les diferents emissores que té adherides una proposta de moció de rebuig a l’avantprojecte i de defensa a la tasca dels mitjans locals, perquè en facin difusió entre els ajuntaments amb l’objectiu que la valorin i li donin suport en els respectius plens municipals.

La Federació remarca que els mitjans municipals fan “poble” i fomenten la identitat, les diferents condicions socials, les tradicions, les activitats quotidianes i l’associacionisme, i enforteixen la societat civil. A més destaquen que han jugat un “paper cabdal” en la promoció i normalització del català.