Aquest dilluns s’ha reactivat xarxapenedès.cat, un mitjà de comunicació social i crítica de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, Anoia i Garraf. El portal pretén cobrir el “buit” que els mitjans locals “no omplen” a partir de les inquietuds dels moviments socials, populars, culturals i polítics transformadors del territori.

La vocació d’esdevenir una finestra per als col·lectius penedesencs és paral·lela a la voluntat d’informar amb un periodisme de qualitat que consolidi Xarxa Penedès com un mitjà “veraç, modern, rigorós i crític”. A més, aposta per la gestió horitzontal, la proximitat i la transparència amb els lectors.

Xarxa Penedès va fer un primer intent d’arrencada el juliol del 2012, però tres mesos després va haver d’aturar-se. Ara, després d’una interrupció durant la qual s’ha repensat el projecte, torna amb energia renovada reimpulsada per Laia Altarriba i Raimon Ràfols.

Per fer sostenible el mitjà i avançar cap a l’autogestió, Xarxa Penedès ha posat en marxa subscripcions de 25 i 50 euros anuals que donen dret a participar en les assemblees del mitjà i a descomptes en activitats culturals. També hi ha una modalitat per a col·lectius de 100 euros anuals a canvi de quatre anuncis de 15 dies de durada cadascun.