El consell d’administració i el consell editorial de l’Ara han designat Esther Vera com a nova directora del mitjà per ocupar el lloc deixat per Carles Capdevila. La periodista i politòloga, que des de 2011 és directora de comunicació del Departament d’Economia, s’incorporarà al nou càrrec el proper 4 de gener. Fins aleshores, Antoni Bassas i Ignasi Aragay mantindran la direcció col·legiada implementada després que Capdevila fes una passa al costat en el projecte.

“Vinc a fer periodisme de la vella escola. Vell periodisme, amb nous instruments, amb noves eines, amb més o menys paper, però del que surt al carrer, busca notícies i té sentit del deure a l’hora de publicar-les”, ha avançat la nova directora en la seva presentació davant la redacció aquest divendres, on s’ha mostrat contenta i il·lusionada, i ha acceptat amb una “responsabilitat infinita” el repte, que ha qualificat d’“enorme”.

Vera també s’ha compromès a mantenir els trets distintius que ha defensat l’Ara al llarg dels cinc anys vida: “Continuarem fent bogeries, perquè una redacció és a estones una orquestra i d’altres un vaixell pirata”, ha manifestat.

En la seva intervenció, la periodista s’ha adreçat al seu predecessor: “Les teves dèries, Carles, estan garantides. Aquest no deixarà de ser un diari educat, ni optimista, ni creatiu, ni sensible, tampoc un pèl excèntric. També hi afegiré les meves: serem escrupolosos, explicarem amb senzillesa els temes complexos, i preferirem la ironia mil vegades al cinisme o al sarcasme”.

Trajectòria

Nascuda a Badalona el 1967, Esther Vera va treballar com a reportera i periodista als serveis informatius de TV3 (1989-1992) i va exercir diverses tasques a Catalunya Ràdio (1992-1995). Després va ser corresponsal a París i Washington del diari Avui (1995-2000), tornant a TV3 de 2000 a 2004, on va exercir d’editora i presentadora de l’informatiu Món33; directora adjunta de l’Àgora i directora adjunta de Valor afegit.

Posteriorment, va ser delegada a Catalunya de CNN+ i dels informatius Cuatro (2004-2010), col·laboradora al programa d’Iñaki Gabilondo i columnista d’opinió a El País (2008-2011), fins que va ser fitxada com a assessora i cap de gabinet del conseller Andreu Mas-Colell.