A partir del 28 de novembre, coincidint amb el cinquè aniversari de l’Ara, Carles Capdevila en deixarà de ser el director per assumir el càrrec “simbòlic” de director-fundador, segons ha explicat a la redacció aquest dimarts en un emotiu discurs. A partir de dissabte, la direcció editorial del diari l’assumiran de manera col·legiada Antoni Bassas, director audiovisual, i Ignasi Aragay, director adjunt.

En la nova etapa, Capdevila mantindrà una vinculació estreta amb el mitjà, on continuarà escrivint la seva columna, entrevistes i reportatges, a més de representar el diari.

“El consell d’administració em va fer una oferta generosa per deixar la direcció de l’Ara i ocupar una nova posició més adequada a la meva situació, i la vaig acceptar, agraït. És el millor per al projecte i també per a mi”, ha explicat en referència al càncer colorectal que li van diagnosticar a l’agost.

Amb tot, l’encara director ha aclarit que en la decisió no hi ha cap complicació mèdica: “El meu tractament va de meravella, està ben encarrilat, ja he superat amb èxit la primera fase, i avui mateix [per dimarts] ingressaré perquè m’operin i demà el meu tumor serà fora, ja només em quedaran uns mesos de químio per fer net del tot”, ha afirmat.

Capdevila també ha assegurat que per a ell és “oportú” en aquest moment “deixar l’estrès i els conflictes de la gestió diària, interna i externa” i tenir un canvi de ritme que “reforci” les seves defenses, i al mateix temps considera que per al diari “és millor tenir un director full time”.

En el seu discurs a la redacció, gravat en vídeo per als lectors, Carles Capdevila té paraules d’agraïment per a l’impulsor del projecte, Oriol Soler; els tres accionistes principals (Ferran Rodés, Víctor Font i la Fundació Carulla); l’exdirectora adjunta Arian Trillas; l’exdirectora general Marta Marron; els socis minoritaris que ha qualificat com “l’ànima del projecte” (Antoni Bassas, Albert Om, Toni Soler i Xavier Bosch); la redacció del diari, i els lectors i subscriptors. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram