Un equip d’estudiants de Periodisme de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra s’ha proclamat guanyador, exaequo amb la Universitat de Navarra, del Proyecto Mañana, una iniciativa d’Antena 3. L’objectiu del concurs era aportar noves idees i mètodes en la presentació de notícies per dissenyar els “informatius del futur”.

Alguns dels aspectes al voltant dels noticiaris que els estudiants havien de tractar eren la incorporació de les xarxes socials i les noves tecnologies, termes d’audiència, horaris d’emissió, estructura, temps de duració, estil de presentació, anàlisi de la publicitat en els informatius i tractament de la informació.

Amb aquests paràmetres, les sis universitats participants (a més de la UPF i la de Navarra, la de Sevilla, l’Antonio de Nebrija i Carlos III de Madid, i la Pontificia de Salamanca) fessin un informatiu a partir de les notícies generades el dia 20 de maig. El 30 de juny, els equips de les diferents facultats van presentar als estudis d’Antena 3 el programa pilot editat i una memòria que van haver de defensar. Cadascun dels dos projectes guanyadors rebrà cinc beques trimestrals a Antena 3 noticias.

L’equip de la UPF estava coordinat per les professores Fabiola Alcalá, Ariadna Fernández i Irene Da Rocha. Els estudiants pertanyen a la llicenciatura i al segon curs del grau en Periodisme: Joana Valent, Rubén Cabús, Aitor Álvarez, Marina Sala, Ana María Sánchez, Marta Lacima, Gemma Font, Mar Bayo, Benjamín Martínez, Marta Sánchez, Lorand János, Andrea Gómez, Ana Pacheco, María Gijón i Natàlia Capdevila.