El juny del 1983 va començar a emetre en proves ETV, la televisió comarcal del Baix Llobregat. Coincidint amb els 30 anys del seu naixement, la cadena es prepara per a una nova etapa que pretén sigui un punt d’inflexió en la seva trajectòria.

Per començar ha renovat la seva imatge, inclòs el logotip, una primera passa que continuarà al llarg de l’any amb l’edició d’un llibre i un DVD amb la història d’ETV; es canviaran les actuals instal·lacions per unes de més àmplies i es renovaran els equipaments; s’actualitzarà el web de la cadena i els seus continguts, i es celebrarà una gran gala per celebrar el 30è aniversari, la qual s’aprofitarà per presentar la nova programació de tardor.

“Els 30 anys d’ETV seran un punt i apart en el futur de la cadena. Aprofitant tots aquests canvis tant d’imatge com d’espais i tècnics, ETV donarà un salt qualitatiu en la oferta de continguts a l’audiència, continuant en la línia de servei públic i apostant per noves fórmules que permetin la participació i donin cabuda a totes les inquietuds de la nostra audiència”, assegura el seu director, Frederic Cano.

La televisió del Baix Llobregat no va arribar a celebrar els 25 anys per la situació de crisi econòmica, però per 30è aniversari no es vol que torni a passar. “Encara que la situació econòmica es més greu que fa 5 anys, ara cal afrontar la situació amb optimisme i una actitud mental positiva, sinó no ens en sortirem ni com a mitjà ni com a país”, defensa Cano.