Exterior.cat, el portal que explica què fa Catalunya al món, ha publicat el seu primer número en paper. La revista té una periodicitat semestral i un tiratge de 6.000 exemplars, i complementa els continguts del diari digital impulsat al gener pel Grup Comunicació 21.

El primer número està protagonitzat per una entrevista amb el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. A més, la revista inclou articles de Daniel Condeminas, Pau Andrés, Rafael Hidalgo o Olga Irastorza, entre d’altres.

La publicació impresa es distribueix al centenar de casals catalans i les delegacions de la Generalitat que hi ha al Món, els consolats de Barcelona, administracions i institucions públiques, així com alguns mitjans de comunicació i agències de publicitat.

Exterior.cat té la voluntat de contribuir a donar visibilitat a l’acció exterior de la Generalitat i les seves delegacions, així com de l’Institut Ramon Llull i les seves oficines.

El mitjà dona cobertura a tot allò que la Generalitat promou a l’exterior per ajudar a establir capital i teixit empresarial i cultural català, principalment al Benelux, Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Itàlia i els Estats Units, on Catalunya té veu pròpia.

A més, Exterior.cat també informa sobre projectes en marxa, convocatòries laborals, inversions en ciència o activitats culturals, i fa seguiment de col·lectius i casals catalans.

Els continguts estan elaborats per un equip de periodistes i col·laboradors liderats per Quim Miró, que durant una dècada va formar part del gabinet de premsa de l’Ajuntament de Martorell, i que actualment viu als Estats Units.