L’exposició Feminista havies de ser! Un recorregut pels masclismes del segle XXI del Palau Robert de Barcelona, comissariada per la periodista Natza Farré, ha estat un èxit de públic i ha superat les 70.000 visites. Es pot visitar fins aquest dimarts 8 de desembre.

“Quan em demanaven quin era l’objectiu de l’exposició, deia que es tractava d’apropar el feminisme a la ciutadania i de proporcionar eines per eliminar els masclismes que ens envolten. No puc estar més contenta, doncs, perquè desenes de milers de persones, fins a 70.000, han vingut al Palau Robert a veure-la i n’han sigut còmplices, perquè ha funcionat el boca-orella, perquè les xarxes i els mitjans s’han fet un fart de parlar de feminisme”, ha celebrat Farré.

La bona acollida de la mostra i el ressò aconseguit han animat el Palau Robert ha promoure’n la seva itinerància per diverses localitats de Catalunya per difondre el seu missatge: que cal avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes i eliminar la discriminació per raons de sexe. La primera parada serà a mitjan gener a Cornellà de Llobregat.

“En plena pandèmia, s’ha fet més certa que mai la sentència que acompanya una de les sales de l’exposició: ‘L’esperança és una acció radical’. Espero que aquesta complicitat segueixi al Castell de Cornellà de Llobregat, on aterrarà en començar el 2021, i al llarg de la seva itinerància arreu del país”, assenyala Natza Farré.

Organitzada per la Direcció General de Difusió de la Generalitat, Feminista havies de ser! proposa un recorregut per alguns dels motius que justifiquen la necessitat com a moviment d’alliberament de les dones per transformar la societat i assolir la igualtat de gènere. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones, entre les quals l’absència de veus femenines als mitjans de comunicació, ja que només ocupen el 29% dels espais d’opinió, i desmunta determinats campanyes del masclisme.