El president executiu d’Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, en representació de Veo TV, és el nou president de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA), segons ha decidit aquest dijous la seva junta directiva. Fernández-Galiano substitueix José Miguel Contreras, conseller delegat de La Sexta, a qui se li ha acabat el mandat després d’un any.

L’agitada elecció de Contreras com a president de la patronal de les televisions privades va comportar que s’establís un mandat d’un any en lloc de dos. Tot i que inicialment s’havia establert que el representant de Net TV (Vocento), finalment ha estat el de Veo TV.

En un comunicat, Fernández-Galiano ha anunciat que vol mantenir “la proactivitat i el diàleg” de la UTECA tant amb l’Administració com amb la resta d’agents. En aquest sentit, aposta per culminar “satisfactòriament” les converses per a la reassignació de radiofreqüències de televisió pel dividend digital.

A més, el nou president de les privades vol col·laborar “activament” en la definició d’un nou marc de relacions amb les entitats de gestió de drets mitjançant una nova Llei de propietat intel·lectual.

Finalment, Fernández-Galiano vol que la UTECA lideri la “revitalització” de la indústria audiovisual estatal. Segons ell, les privades han de desenvolupar un “paper protagonista” en la reactivació del sector.