L’humorista gràfic Antonio Fraguas, més conegut com a Forges, és el guanyador de la 15a edició del Premi LiberPress, atorgat per l’associació del mateix nom i la Diputació de Girona. El ninotaire d’El País rebrà el guardó el proper 17 d’octubre en un acte a l’Auditori de Girona.

Forges rebrà el Premi LiberPress “per la seva sòlida, llarga i humanitària trajectòria professional, durant la qual sempre ha dut a terme una defensa constant dels veritables valors democràtics, de la solidaritat, de la tolerància i dels drets humans”.

La resta de guardonats són el cantautor Joan Manuel Serrat (LiberPress Cançó); l’escriptor Joan Guasp (LiberPress Literatura); el director de cinema, escriptor i actor Jiří Menzel (LiberPress Cinema); el còmic Leo Bassi (LiberPress Camins), i l’associació de dibuixants gràfics Cartoon for Peace (LiberPress Associació).

Finalment, el Premi LiberPress Catalunya enguany és ex aequo per a l’escriptor, divulgador i científic Eduard Punset i per als veïns del barri d’Angrois de Santiago de Compostel·la, mentre que el LiberPress Memorial serà atorgat a l’activista de la resistència francesa Lise London, que va morir el 31 de març de 2013.

LiberPress va néixer a Girona l’any 1999 per promocionar el que l’associació sense ànim de lucre anomena “cultura de la solidaritat”. A més de formar un moviment solidari i humanitari, també es van crear amb l’objectiu d’obrir un espai de debat sobre quin és el paper dels mitjans de comunicació dins la societat.